Sint-Annaland – Heerlijckheid Havenzicht

In deze nieuwe en tegelijkertijd stokoude pleisterplaats in het hart van Sint-Annaland kun je heerlijck eten, drinken, slapen en ontmoeten. De meer dan 270 jaar oude herberg is in april 2022 heropend na een zeer grondige renovatie en restauratie. Haar deuren staan nu wagenwijd open om je te ontvangen. Wij mochten betrokken zijn bij het proces en het geven van interieuradvies. In de verschillende ruimtes van dit mooie gebouw, zijn tegels van Mawi te vinden, daar zijn we trots op!

Meer dan 270 jaar gelden werd herberg ’s Heerenlogement gevestigd in het huidige pand wat nu de naam Heerlijckheid Havenzicht draagt. Heerlijckheid heeft een dubbel moraal. Het is er niet alleen heerlijck eten, drinken en slapen. Het slaat ook op de ambachtsheerlijkheid Sint-Annaland wat eeuwenlang de motor was achter de economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van het dorp. De verhalen achter de ambachtsdame én ambachtsheren van weleer keren terug in de naamgeving van de vijf luxe en stijlvolle suites, van vele gemakken en extra’s voorzien. Suites dus die een verhaal vertellen en bovenal rust en comfort bieden.

Alle suites zijn afgewerkt met de mooiste materialen en ingericht met eigentijdse en comfortabele meubelen. Het is hier echt thuiskomen, maar dan heel anders. De combinatie met het op de begane grond gelegen restaurant en de diverse andere horecazaken in de directe omgeving zorgen ervoor dat het niet moeilijk is om dagelijks culinair te genieten. Alle suites zijn voorzien van compleet uitgeruste keukens en dragen een heel eigen karakter.

De suite die hierboven te zien is heeft een eigen toegang en voelt als een luxueus stadsappartement, maar dan in het hart gelegen van een landelijk dorp. De tenaamstelling van deze suite heeft te maken met de laatste ambachtsheer van Sint-Annaland die populair was in Zeeland. Guus de Casembroot was commissaris van de Koningin. Hij is niet voor niets uitgeroepen tot Zeeuw van de Eeuw. Hij en zijn familie hebben veel voor het dorp betekent en hadden ook een warme band met Sint-Annaland.

De retrostijl van de inrichting van deze suite geeft er een compleet ander en uniek karakter aan. Hier kunnen tot maximaal 5 personen overnachten op iets meer dan 80 m2. De kleine keuken is compleet, de badkamer is op een Escheriaanse wijze betegeld en ook hier geeft een gaskachel extra sfeer en warmte.