Hexagon op de gehele achterwand.

De achterwand van deze toiletruimtes is van onder tot boven betegeld met donkere azulejos. Dit geeft optisch meteen meer diepte en ruimtelijkheid! 

De Azulejos is een handgemaakte wandtegel. Deze wordt gemaakt in een pittoresk atelier in L’Acora. Hier in het binnenland van Spanje geven beoefende vakmensen vorm aan deze retrotegels. Deze tegels worden ook wel Azulejos genoemd.

Bijzonder aan deze tegels zijn de prachtige glazuren en het craquelé effect. Met bijna 50 verschillende kleuren is het assortiment breed en veelzijdig. Deze eigenschappen laten zien met hoeveel passie en vakmanschap en deze ambachtelijke Spaanse retrotegels gemaakt zijn.

De diepe en veelzijdige kleuren kunnen ook goed gecombineerd worden. Samen zorgen deze voor vrolijke, kleurrijke of en soms verrassende kleurcombinaties. Deze retrotegels kunnen overal gebruikt worden, van woonhuizen tot hotels, vanwege de veelzijdigheid en kwaliteit.

In deze toiletruimte in Utrecht is door de donkere en diepe kleurtinten een hotel chique sfeer ontstaan. De azulejos zijn in verschillende kleuren in hexagon toegpast. De hexagon is een vloer- of wandtegel met zes gelijke zijden en wordt ook wel honingraattegel genoemd. Wij vinden het een bijzondere tegel met een excentrieke en eigentijdse uitstraling. Deze tegels zijn een absolute trend en lenen zich goed voor het opfleuren van keukenwanden en als accentmuur in bijv. de badkamer. Ook in de gang en toiletruimte wordt deze unieke tegelvorm vaak toegepast. Hexagon vloertegels kunnen altijd toegepast worden op wanden, andersom is dit niet altijd mogelijk.