Mozaïek in uw interieur!

Mozaïektegels

Mozaïek: het verdient een plekje in elk interieur! Een samenspel van steentjes vormen met elkaar een geheel. Deze artistieke techniek zorgt voor een kunstwerk op uw wand en vloer. Mozaïek kan uit verschillende materiaalsoorten en vormen bestaan. U kent ze vast als de kleine vierkantjes in verschillende kleuren, maar er wordt bijv. ook steeds vaker hexagon toegepast. In deze blog lichten we een hippe, nieuwe vorm toe: de Finger Mosaic oftewel mozaïekvingers. En nog belangrijker: welke kleuren zijn er beschikbaar en hoe pas je deze nieuwe vorm toe? Gaat u voor mat of glanzend? Kom gerust eens kijken in onze showroom!

1. Mozaïek: Finger Mosaic

Deze zogenaamde ‘vingers’ of ‘kit-kat-vorm’ zijn super veelzijdig. Ze zorgen voor een speels alternatief voor meer gebruikelijke tegelvormen, zoals zeshoek en vierkant. Met allerlei nieuwe kleuren in de collectie is er altijd een match te vinden die bij u past. Lees hieronder meteen verder voor meer ideeën!

2. Op de muur en op de wand.

Deze mozaïektegels passen perfect op de muur van uw keuken of badkamer. De meest voorkomende manier om mozaïekvingers toe te passen is op uw keukenmuur, als achterwand van de gootsteen of als achterwand achter het kookgedeelte. Durft u het aan om mozaiëktegels in uw woonkamer toe te passen? Gedurfd en gegarandeerd een wow-effect!

3. Mozaïek in een nis.

Herkent u het? U heeft ergens in huis nog een nis over die er nu als loze ruimte uitziet? Een nis biedt gelegenheid voor extra decoratie of heeft een praktisch doel; om bijv. voorraadpotten in de keuken kwijt te kunnen of flessen die u in de badkamer in een nis plaatst. Natuurlijk kan de nis ook gedecoreerd worden met een mooie vaas, kandelaar of kunststuk, maar door mozaïektegels toe te voegen zorgt u echt voor een vernieuwende oplossing en speelse achtergrond!

Mozaïek in nis
Mozaïek in toiletruimte

4. Mozaïek in de horeca.

De vraag naar mozaïekvingers komt de laatste tijd niet alleen van particulieren. Steeds meer horeca- en hotelgelegenheden kiezen voor deze moderne vorm van decoreren. Zij plaatsen de mozaïektegels bijv. in een grote ruimte om een een ronde pilaar. Als de pilaar vierkant is, dan kunnen de tegels zowel horizontaal als verticaal geplaats worden. Ook zijn de mozaïekvingers geschikt om te plaatsen op ronde, gebogen vormen. Ze zijn dan bijvoorbeeld te zien op de bar in het horecagedeelte of op de balie bij binnenkomst van een hotelrestaurant. Plaats de tegels bij een rond, gebogen oppervlak op een verticale manier, zodat er een goede hoek gemaakt kan worden.

Mozaïek ronde pilaar
Mozaïek kookeiland