Zelliges en Azulejos

Zelliges

1. Zelliges

In deze blog staan onze zelliges en azulejos in de spotlights! Zelliges zijn handgemaakte tegeltjes die oorspronkelijk in Arabische badhuizen en gebedshuizen werden gebruikt. Ze hebben een unieke uitstraling en daarnaast lenen ze zich goed om gebruikt te worden in de keuken, badkamer of wc. Met Zelliges geef je een ruimte een warme en authentieke look en deze tegels zorgen voor een keramiekeffect in uw interieur! Een Zellige tegel is een handgemaakte tegel van klei die oorspronkelijk uit Marokko komt. Deze tegels worden gekenmerkt door hun variaties in toon, glans, vlakheid, diepte van de beglazing, de oppervlaktestructuur met onregelmatigheden en de variabiliteit in vorm en grootte.

In Marokko werken gespecialiseerde ambachtslieden die deze tegels creëren, waardoor elke zellige tegel uniek is! Deze traditionele Marokkaanse tegel is gemaakt van een unieke natuurlijke klei, gevonden in de Fez-regio (Marokko). De ongeraffineerde klei wordt met water gekneed, met de hand vormgegeven en daarna op natuurlijke wijze in de zon gedroogd. In onze showroom kunnen we u een groot assortiment aan kleuren en vormen laten zien. Een selectie is al te bekijken via onze webshop en wat sfeerbeelden via onze pagina over zelliges en azulejos.

Zelliges
Zellige keramisch

2. Vijf keer kiezen voor Zelliges

  1. Puur Marokkaans vakmanschap. Om te beginnen: het ambacht wordt van generatie op generatie doorgegeven, waardoor het een product met een historie is!
  2. Unieke klei. Uit de stad Fez, alleen in deze stad is de juiste samenstelling te vinden.
  3. Elke tegel is handgemaakt en uniek! Er is er niet één hetzelfde. Dit is toch bijzonder!
  4. Zelliges hebben prachtige kleurnuances die in elkaar overvloeien, waardoor er een dynamisch effect ontstaat.
  5. Je kunt de tegels heel strak tegen elkaar aanzetten. Dit kan omdat de randen van de tegels worden ‘afgekapt’. Het is wel belangrijk dat de zelliges gevoegd worden.

3. Azulejos

De Azulejos is een handgemaakte wandtegel die wordt gemaakt in een pittoresk atelier in L’Acora. Hier in het binnenland van Spanje geven beoefende vakmensen vorm aan deze retrotegels, waardoor ook hier weer sprake is van een stukje vakmanschap. . Deze tegels worden ook wel Azulejos genoemd.

Azulejos hebben heel wat bijzondere kenmerken. Om te beginnen hebben deze tegels prachtige glazuren en een craquelé effect. Met bijna 50 verschillende kleuren is het assortiment breed en veelzijdig en daarom is er altijd een match te vinden bij uw interieurplannen! Deze eigenschappen laten zien met hoeveel passie en vakmanschap en deze ambachtelijke Spaanse retro tegels gemaakt zijn.

De diepe en veelzijdige kleuren kunnen ook goed gecombineerd worden. Samen zorgen deze voor vrolijke, kleurrijke of en soms verrassende kleurcombinaties. Deze retro tegels kunnen overal gebruikt worden, van woonhuizen tot hotels, vanwege de veelzijdigheid en kwaliteit. Azulejos zijn perfect te combineren met een wand of vloer met patroontegels.

Azulejos hexagon
Azulejos