Terrazzo

Terrazzo moodboard

1. Terrazzostijl

Terrazzo, ook wel bekend als granito, is ongetwijfeld de populairste trend in de interieurwereld. U heeft ze vast wel eens gezien, de prachtige originele terrazzovloeren die nog steeds te zien zijn in jaren ’30 woningen. Van wastafels tot keukenbladen en indrukwekkende vloeren. De terrazzo-stijl is niet meer weg te denken uit onze leefruimtes. Terrazzotegels worden gemaakt van kleurrijke stukjes marmer, kwarts of graniet, vermengd met gepigmenteerde cement of resine. Deze tegels zorgen voor een instant stijlvolle uitstraling en uniek toets in het interieur. Ze zijn sterk, slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. We beschikken over verschillende variaties in terrazzotegels en laten dit graag aan u zien in onze showroom!

2. Terrazzo in verschillende kleuren

Terrazzo tegels bieden mogelijkheden voor verschillende kleuren en mozaïeken, dus ook voor het creëren van verschillende sferen. Elke tegel kan er weer anders uitzien en het is toch net of er met confetti gestrooid is? Ook hierin is weer verschil; er zijn tegels met grote ‘snippers’ en kleine ‘snippers’ en een mix hiervan. Het is belangrijk om de juiste kleur te kiezen die past bij de sfeer die je in je ruimte wilt uitstralen. Ga je voor een wat rustigere ruimte? Dan zijn tegels met lichtere tinten en weinig contrast in het mozaïek geschikt. Mag een ruimte er volgens jou wel meteen uitspringen? Kies dan juist voor een bijzonder mozaïek met verschillende kleurtinten. Terrazzotegels kunnen echt een pronkstuk in je interieur zijn!

2. Keramisch Terrazzo

Terrazzo werd al gewaardeerd door de oude Romeinen en is nu helemaal terug als tegeltrend! In verschillende uitvoeringen; met een witte basis en gespikkelde kleurschakeringen vinden deze tegels hun weg in elke interieurstijl. Naast de originele terrazzotegels leveren wij ook Keramisch Terrazzo. Dit is een keramische tegel met daarop een natuurgetrouwe print van Terrazzo en daarmee niet van echt te onderscheiden. De print wordt door een speciale printtechniek op de tegel aangebracht en is slijtvast en duurzaam. De tegel is daarmee bestand tegen verschillende weersinvloeden en kan hij overal worden toegepast, zowel op vloer als wand.