Visgraattegels in de keuken

Visgraat keuken

1. Visgraattegels in de keuken als een ware blikvanger!

Het zal u niet onbekend zijn dat tegels in allerlei legverbanden mogelijk zijn. Denk aan: halfsteensverband, vlechtverband of blokverband. Elk legpatroon zorgt weer voor een heel andere look. Een leuk en speels legpatroon is bijvoorbeeld het elleboogverband en het visgraatverband. Over die laatste gaat deze blog, want het visgraatmotief is niet meer weg te denken uit ons interieur. Vroeger werd dit legpatroon vooral in chique ruimtes toegepast, maar tegenwoordig zien we steeds vaker dat onze klanten kiezen voor visgraattegels achterwand in de keuken.

2. Visgraattegels in uw interieur.

Modern en tijdloos tegelijk; visgraat is niet meer weg te denken als legverband voor bijv. de vloer in de woonkamer. Ons assortiment keramisch parket is uitermate geschikt om in visgraatverband te leggen en zorgt voor een chique look. De tegels worden met lange planken in een hoek van 90 graden gelegd. Een visgraatmotief laat uw ruimte groter lijken, door de zichtlijnen die ontstaan. Als de ‘pijl’ van de visgraat de lengte van de ruimte in wijst en er gekozen is voor een wat smaller patroon, wordt dit optisch grotere effect het meest versterkt.

3. Visgraat als achterwand in de keuken en badkamer.

Het visgraatpatroon zorgt voor een instant opvallende touch in uw keuken. In welke stijl uw keuken ook is, een spatwand in visgraat zorgt voor een speelse toevoeging. In een kleine of smalle keuken kan het patroon wel snel overweldigend of druk worden, dus kies daar liever voor één gedeelte. De muur achter het fornuis bijvoorbeeld. Tijdens het koken spatten vet, olie en sauzen erop los en wordt deze keukenmuur al snel vies. De tegels houden dit tegen. Tegels hebben maar weinig onderhoud nodig en zijn, na het koken, gemakkelijk schoon te maken, met een vochtige doek. Heeft u gekozen voor een rustige keuken in basic kleuren, dan kan een gekleurde tegel voor een verrassend effect zorgen. In de keuken is het ook mooi om ton sur ton te werken en tegels te kiezen in de kleur van de keuken of het blad. Natuurlijk kan er ook door de kleur van de voegen een contrast gemaakt worden. Op welke manier de voegkleuren mooi matchen met uw gekozen tegels, laten we in de showroom graag aan u zien. Daarover is alvast wat te lezen in onze blog ‘Tegels en voegen combineren’.