Tegels in de badkamer.

Badkamer blauw

Heeft u bij het inrichten van uw interieur al nagedacht over welke tegels u kiest in de badkamer? Als het gaat om het inrichten van een badkamer is de keuze voor de tegel sfeerbepalend. Iets kleins als een tegel kan al een grote impact hebben. Tegels zijn praktisch in de badkamer én hebben een decoratieve rol.

1. Tegels in de badkamer: praktisch en decoratief.

De tijd dat de badkamer alleen een praktische ruimte was voor ‘even afspoelen’ en tandenpoetsen, zien we nu steeds meer mensen aandacht besteden aan een wat meer luxueus badkamerritueel. Er is aandacht voor de inrichting, de kleuren op de muur, decoratieve aankleding en zachte stoffen. De badkamer kan een ruimte zijn, waar je je echt even kunt terugtrekken en kunt ontspannen. Bent u zo’n snelle afspoeler of creëert u een waar spa-moment in deze ruimte? Hoe uw badkamerritueel er ook uit ziet; voor iedereen is de badkamer de ruimte waar de dag begint en weer eindigt. Daar mag wat aandacht aan besteed worden!

2. Welke tegels zijn geschikt in de badkamer?

Tegels zijn één van de meest praktische opties voor de badkamer, doordat ze hitte- en waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Badkamertegels zijn er in veel verschillende soorten, afmetingen, kleuren en vormen. Er zijn steeds meer verschillende structuren in tegels, ook binnen dezelfde serie te krijgen. Er bestaan gladde tegels, matte, maar ook tegels met ribbels, puntjes of 3D vormen. Ga bijvoorbeeld voor een tegelwand in één kleur, maar dan wel met verschillende texturen, dan is het toch net even anders! Het verschil tussen wand- en vloertegels is vaak van technische aard. Vloertegels hebben (meestal) een slipbestendig oppervlak en zijn dikker. Muurtegels kunnen niet op de vloer, maar vloertegels weer wel op de muur. Als de tegels groot van formaat zijn is er sterker tegellijm nodig om de zwaartekracht te bedwingen. We beschikken over een groot assortiment wandtegels. Van patroontegels tot effen handvormtegels, van mozaïektegels tot decortegels in verschillende kleurstellingen en formaten. Uiteraard kunt u alle tegels in onze showroom in Maarssen zien, voelen en beleven. 

3. Keuze voor tegels in de badkamer; u kunt alle kanten op!

Doordat de badkamer een ‘natte ruimte’ is, wordt er eigenlijk altijd gekozen voor een vloer- en wandtegel. Door het combineren van een rustige, wat grotere tegel op de vloer en een kleiner formaat bedrukte tegel tegen de wand, of een deel van de wand, ontstaat de suggestie van meer ruimte én wordt er meer diepte gecreëerd. Een combinatie van grote en kleine tegels geeft een heel speelse uitstraling. Wilt u een wat meer uitgesproken badkamer, dan kan een afwisseling in verschillende tegels en legverbanden geschikt zijn.