Utrecht | Gele Azulejos

Mosterdgele azulejos tegels op de keukenwand van een moderne keuken in een monumentaal huis in de binnenstad van Utrecht

Alsof de zon altijd schijnt in deze keuken, toch? 💛 Een vrolijke, gele keukenwand in Utrecht. De wandtegels zijn in elleboogverband geplaatst; dit blijft een heel populaire keuze bij onze klanten.

Tegels:
• 7,5 x 15 cm
• Azulejos
• Mosterdgeel

Legverband

Tegels kunnen in een standaard patroon recht naast elkaar worden gezet, maar er zijn nog veel meer patronen toe te passen.

Halfsteensverband is één van de meeste toegepaste tegelpatronen. Door de tegels te plaatsen zoals bakstenen krijg je een levendig interieur en lopen de lijnen van de voegen in slechts één richting gelijk. Dit patroon wordt voornamelijk gebruikt bij langwerpige tegels.

Visgraatverband kennen we vooral van houten vloeren, maar dit patroon wordt ook steeds vaker toegepast met lange, smalle tegels.

Bij een blokverband worden er meerdere tegels gebruikt die samen één blok vormen. De blokken worden verschillend in verschillende patronen aangebracht. Tegels in een wildverband houdt in dat tegels van verschillende formaten zo gelegd worden dat ze samen een patroon vormen. Dit verband vergt wat denkwerk, maar geeft wel meteen een uniek resultaat.