Keramische vs. Natuursteen tegels: Welke moet je kiezen?

Keramische vs. Natuursteen tegels

Keramische en natuursteen tegels zijn beide populaire opties als het gaat om vloerbekleding. Beide materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen welke je moet kiezen. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen keramische tegels en natuursteen, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

Waarom Keramische tegels kiezen?

Keramische tegels worden gemaakt van klei die wordt gebakken op hoge temperaturen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, kleuren en patronen, waardoor ze veel designmogelijkheden bieden. Een van de grootste voordelen van keramische tegels is dat ze duurzaam, slijtvast en dus geheel onderhoudsvrij zijn. Ze zijn bestand tegen krassen en vlekken, en daardoor ideaal voor ruimtes zoals keukens en badkamers.

Keramische tegels zijn waterbestendig en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een dweil of een sopje, zelfs met chloor of schoonmaakazijn.
Bovendien zijn keramische tegels meestal betaalbaarder dan natuursteen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen met een beperkter budget.

Waarom Natuursteen tegels kiezen?

Natuursteen wordt rechtstreeks uit de natuur gehaald en wordt gezaagd tot tegels. Dit materiaal heeft een unieke, organische uitstraling die niet kan worden gereproduceerd met keramische tegels. Natuursteen is verkrijgbaar in verschillende variëteiten zoals marmer, graniet en travertin, elk met hun eigen kenmerken en kleuren.

Het grote voordeel van natuursteen is de esthetiek. De unieke textuur en kleurschakeringen maken elke tegel anders, waardoor je een vloer krijgt die echt uniek is. Natuursteen straalt ook warmte en luxe uit, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een elegante uitstraling.

Hoewel natuursteen prachtig is, heeft het wel enkele nadelen. Het is minder duurzaam dan keramische tegels en is gevoelig voor krassen, vlekken en zuurhoudende materialen (chloor, azijn). Ook is natuursteen duurder dan keramische tegels, vooral als je kiest voor zeldzame of exclusieve variëteiten.

Conclusie: Keramische vs. Natuursteen tegels

De keuze tussen keramische tegels en natuursteen hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, budget en de specifieke behoeften van de ruimte. Als je op zoek bent naar een betaalbare, duurzame en onderhoudsvrije optie, dan zijn keramische tegels een goede keuze. Als je daarentegen prijs stelt op de unieke uitstraling en het niet erg vindt dat de vloer op den duur gaat ‘leven’, dan is natuursteen wellicht meer geschikt.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste tegels? Kom gerust eens langs in onze winkel! Wij hebben zowel een uitgebreid assortiment aan keramische tegels als aan natuursteen.

Of bekijk hier onze webshop.