Keramische tegels in je appartement of bovenwoning?

Keramisch natuursteenvloer Travertin 3d

Kan een tegelvloer in een appartement?

Stel je hebt een appartement, penthouse of bovenwoning gekocht en je wilt graag een keramische tegelvloer laten leggen. Je vraagt je af of dat mogelijk is. Het kort antwoord is: ja, dat kan! Er zijn echter een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In veel appartementen en bovenwoningen geldt namelijk een geluidsnormering van 10dB. Deze regel is meestal opgesteld door de VVE (vereniging van eigenaren) om geluidsoverlast tussen buren te verminderen. Dit betekent dat de vloer minstens 10dB geluidsreductie moet bieden. Als koper ben jij hiervoor verantwoordelijk en de kans is groot dat de VVE ook daadwerkelijk controleert of je je aan deze regels hebt gehouden.

10dB Tegelvloer?

Wellicht vraag je je af waarom dit allemaal nodig is. Het is echter belangrijk om het probleem in perspectief te plaatsen, want geluidsoverlast kan erg hinderlijk zijn. Wanneer ook jouw (boven)buren hier rekening mee moeten houden, kun je genieten van een hoog niveau van wooncomfort. Hoewel er geen 10dB tegelvloeren bestaan, kan de 10dB geluidsreductie eenvoudig worden bereikt door gebruik te maken van een gecertificeerd ondervloertype onder de tegels. Bij deze ondervloer ontvang je een certificaat dat je kunt overleggen aan jouw VVE. Wat betreft de keramische tegels zelf, kun je ze kiezen op basis van jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. Alle soorten tegels zijn mogelijk, waardoor het maken van een keuze een stuk eenvoudiger wordt.

Kom inspiratie opdoen in Maarssen!

Ben je benieuwd naar alle stijlvolle mogelijkheden die MAWI Tegels biedt op het gebied van keramische tegels? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier vind je talloze recent opgeleverde vloeren bij tevreden klanten.

Als je meer informatie wilt of als je al verder bent in jouw zoektocht naar keramische vloeren, nodigen we je graag uit om langs te komen in onze gezellige vloerenshowroom in Maarssen. Daar kun je het assortiment keramische tegels fysiek bekijken en ervaren. Onder het genot van een kopje koffie staan onze adviseurs klaar om je uitgebreid en vrijblijvend advies te geven.

Welkom bij MAWI Tegels!