Handvormtegels

Handvormtegels: authentiek, natuurlijk en uniek

Handvormtegels zijn tegels die met de hand gemaakt worden, zonder het gebruik van machines. Dit zorgt voor een ambachtelijke uitstraling en maakt elke tegel uniek. In dit artikel zullen we ons focussen op twee soorten handgemaakte tegels: de Zellige tegels uit Marokko en de Azulejos uit Spanje.

Zellige tegels: prachtige variaties

Zellige tegels zijn afkomstig uit Marokko en worden gemaakt van unieke, natuurlijke klei. Elke tegel is gekenmerkt door de variaties in toon, glans, vlakheid, diepte van de beglazing, oppervlaktestructuur met onregelmatigheden en variabiliteit in vorm en grootte. De tegels worden met de hand gevormd door gespecialiseerde ambachtslieden en daarna op natuurlijke wijze gedroogd in de zon. Deze traditionele tegels zijn zeer geliefd vanwege hun natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken.

Azulejos: veelzijdige retro tegels

Azulejos zijn handgemaakte wandtegels uit Spanje, die ook wel bekend staan als retro tegels. Bijzonder aan deze tegels zijn de prachtige glazuren en het craquelé effect. Het assortiment bestaat uit bijna 50 verschillende kleuren, waardoor er voor ieder interieur wel een geschikte optie te vinden is. De veelzijdige eigenschappen van deze tegels maken het mogelijk om ze overal te gebruiken, van woonhuizen tot hotels.

Combineren van verschillende kleuren

Een groot voordeel van handvormtegels is dat ze gemakkelijk te combineren zijn. Door verschillende kleuren met elkaar te combineren ontstaan er vrolijke, kleurrijke of soms zelfs verrassende kleurcombinaties. Dit maakt deze tegels ideaal voor het creëren van unieke en persoonlijke sferen in bijvoorbeeld keukens, badkamers en toiletten.

Handvormtegels: authentiek ambachtswerk voor sfeervolle interieurs

Handvormtegels hebben een authentieke uitstraling doordat ze met de hand gemaakt worden. Hierdoor is elke tegel uniek en hebben ze een natuurlijke uitstraling. Zellige tegels uit Marokko en Azulejos uit Spanje zijn twee voorbeelden van prachtige handgemaakte tegels met ieder hun eigen unieke kenmerken. Door de veelzijdige eigenschappen van deze tegels zijn ze gemakkelijk te combineren en kunnen ze overal gebruikt worden.

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies of bestel de tegels via de webshop.