Handvormtegels

Handvormtegels: Kwaliteit en Vakmanschap

Handgemaakte tegels, beter bekend als handvormtegels, zijn tegenwoordig veel gevraagd vanwege hun unieke eigenschappen. Deze tegels worden gekenmerkt door hun onregelmatigheden in qua toon, glans, vlakheid, diepte van de beglazing en oppervlaktestructuur. De vorm en grootte kunnen ook variëren, waardoor elke handvormtegel uniek is.

Zelliges: Unieke Marokkaanse Tegels

Zellige tegels zijn met de hand gemaakte tegels van klei oorspronkelijk uit Marokko. Gespecialiseerde ambachtslieden creëren deze traditionele tegels van ongeraffineerde klei die gevonden wordt in de Fez-regio. Ze kneden de klei met water en geven er met de hand verschillende vormen aan vooraleer de tegels op natuurlijke wijze in de zon gedroogd worden. Deze tegels staan bekend om hun uniekheid, aangezien elke tegel een verschillende toon, glans en structuur heeft.

Azulejos: Ambachtelijke Spaanse Retro Tegels

De Azulejos, ook wel handgemaakte wandtegels genoemd, worden geproduceerd door bekwame vakmensen in pittoreske ateliers in L’Acora in Spanje. Deze retro tegels hebben prachtige glazuren en een craquelé effect dat zorgt voor een bijzonder uiterlijk. De collectie is zeer uitgebreid met bijna 50 verschillende kleuren, die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Deze unieke eigenschappen getuigen van de kwaliteit en het vakmanschap waarmee deze ambachtelijke retro tegels worden gemaakt.

Handvormtegels: Ideaal voor Elk Interieur

Handvormtegels zijn perfect voor elk interieur, van woonhuizen tot hotels, dankzij hun veelzijdigheid en kwaliteit. Het is een duurzame en prachtige keuze voor de vloer en wanden. Door het combineren van verschillende kleuren kunt u zeer verrassende resultaten krijgen. Kies voor handvormtegels als u op zoek bent naar kwalitatieve tegels met een uniek karakter!