Metrotegels

Metrotegels: een tijdloze designklassieker voor elk interieur

Mooie tegels kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je interieur, en daarbij zijn metrotegels favoriet. Maar waar komen deze eigenlijk vandaan?

De geschiedenis van Metrotegels

Op 19 juli 1900 opent de eerste lijn van de Métro de Paris haar deuren. Sinds die dag is de metro uitgegroeid tot het belangrijkste vervoermiddel van de stad. Niet veel later verspreiden deze tegels zich over andere Europese steden, waaronder Madrid, Londen en Lissabon. Speciaal ontworpen om metrostations aan te kleden, staan metrotegels bekend om hun unieke facetten.

Waarom Facetranden?

De Parijse metrostations waren vaak onaangenaam donker. Om dit probleem op te lossen moest er meer licht binnenkomen. De aflopende facetranden, met hun slijpingen, weerkaatsen het licht subtiel. Hierdoor kregen de stations een lichtere en ruimtelijkere uitstraling. Deze eigenschappen maken metrotegels naast toepassing in de horeca en winkels ook interessant voor (andere) plekken waar hygiëne centraal staat; denk bijvoorbeeld aan slagerijen en restaurants.

Een tijdloos ontwerp

Ruim 100 jaar later mogen we de metrotegel zonder twijfel een designklassieker noemen. Hun ingetogen stijl maakt ze geliefd voor diverse interieurstijlen. Naast toepassing in keukens, badkamers en toiletten zie je ze ook vaak als lambrisering of als statement stuk bij de entrée.

Kortom, metrotegels zijn niet alleen een mooie toevoeging voor iedere ruimte, maar dragen ook nog eens bij aan de hygiëne én zijn door het tijdloze ontwerp een ware klassieker om van te genieten voor jaren.

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies of bezoek de webshop.