Portugese Tegels

Prachtige en Unieke Portugese Tegels voor Binnen en Buiten

Als je op zoek bent naar bijzondere vloertegels voor jouw huis of tuin, dan zijn ons assortiment Portugese tegels zeker de moeite waard om te bekijken. Deze tegels worden ook wel Portugese cement tegels genoemd omdat ze met behulp van eeuwenoude Moorse technieken op ambachtelijke wijze zijn gemaakt.

Speciale Kenmerken van Portugese Tegels.

In tegenstelling tot keramische tegels worden Portugese tegels niet gebakken maar geperst. Ze hebben een schitterende 5mm massieve toplaag van marmerpoeder in plaats van een glazuurlaag. Daarom hebben ze een matheid die verschillende kleuren heel goed naast elkaar kunnen verdragen zonder spiegeling. De grote hoeveelheid patronen en zachte kleuren op basis van marmerpoeder zorgen ervoor dat deze tegels oneindig veel mogelijkheden bieden om een unieke vloer te maken. Je kunt zowel een klassieke als eigentijdse uitstraling creëren met onze Portugese tegels.

.portugese tegels utrecht

Binnen of Buiten? Geen Probleem.

Portugese cement tegels zijn geschikt als vloertegels zowel binnen als buiten. Naast vloeren kun je deze tegels ook gebruiken als basis van een mozaïeken muur of vloer. Je krijgt dus een veelzijdig materiaal voor je interieur en exterieur. Op dit moment zijn Portugese tegels populair terug te vinden in mooie klassieke hallen en keuken.

Hoogwaardige Kwaliteit en duurzaam.

Onze tegels zijn volgens onze westerse maatstaven geproduceerd met een milieuvriendelijk proces dat voldoet aan onze gedachten over kwaliteit. Onze Portugese tegels zijn voorzien van een dikke toplaag van marmerpoeder tot wel 5mm. Dit in tegenstelling tot de goedkopere varianten van slechte kwaliteit uit Azië of China, die vaak maar een toplaag hebben van 2 mm dikte. Wij werken niet met deze fabrieken om de hoogste kwaliteit van ons product te kunnen garanderen.

portugese-tegels-zwart-wit-buiten-veranda

Lijmen en Voegen van Portugese Tegels

Het lijmen van Portugese tegels kan het beste gebeuren met Flexlijm. Hiermee kun je ook terassen betegelen en is bovendien oppervlakte elastisch om grote temperatuurswisselingen op te vangen. Voor voegen raden wij aan om met zeer smalle voegen van maximaal 2mm te werken zodat het karakter van de Portugese tegels behouden blijft. Qua kleur van voegen is er veel keuze te maken, waarbij grijze voegkleuren worden aangeraden. Na betegelen wordt de vloer aanbevolen om minstens 3 maanden droogtijd te geven wanneer er zware ladingen op de vloer moeten staan of over de vloer te slepen.

Makkelijk Onderhoud van Portugese Tegels

Het dagelijks onderhoud van Portugese tegels is zeer eenvoudig. De vloer kan makkelijk op klassieke wijze worden gestofzuigd of gedweild met zachte zeep. Voor een extra poetsbeurt kun je ook gebruik maken van een harde borstel. Het impregneren van de tegels is ten allen tijde ons advies. Zo is de bovenste laag beschermd tegen vlekken en andere vloeibare substanties.

Bezoek Onze Winkel in Maarssen

Je bent meer dan welkom om onze prachtige collectie Portugese tegels te bekijken in onze winkel aan de Handelsweg 5a in Maarssen, nabij de A2 Utrecht – Amsterdam! Als je nog vragen hebt of behoefte aan persoonlijk advies, bel ons gerust tijdens openingstijden op nummer 0346 75 18 65 of stuur ons een bericht!