Tegels op tegels leggen

Tegels op tegels leggen

Is uw oude tegelvloer niet meer in goede staat of is de badkamer, het toilet of de woonkamer toe aan een nieuwe frisse uitstraling? Maar heeft u eigenlijk weinig behoefte om uw oude vloer er eerst helemaal uit te halen om vervolgens de hele ruimte te egaliseren? Dan leest u onderstaand hoe het mogelijk zonder uw oude tegels eerst te verwijderen.

Het is namelijk heel goed mogelijk om uw oude vloertegels te laten zitten en hier een nieuwe tegelvloer overheen te leggen. Het is wel van belang dat u hierbij denkt aan het gebruik van de juiste materialen en hulpmiddelen om een strak eindresultaat te realiseren.

De oude tegelvloer dient behandeld te worden met een voorstrijk middel dat speciaal is bedoeld om het mogelijk te maken om een vloertegels bovenop uw oude tegelvloer te leggen. Doordat u de oude tegelvloer voorstrijkt is het mogelijk om een nieuwe ondergrond te creëren voor de nieuw te plaatsen vloertegels. De tegels van MAWI Tegels zijn hiervoor goed te gebruiken.

Nadat de ruimte waar de nieuwe vloertegels moeten komen behandeld is, is het mogelijk om de tegels op de tegels te leggen. Hierbij wel het advies om dit met een lijm te doen die op basis van een poeder substantie is samengesteld. U heeft namelijk de kans dat als u een pastalijm gebruikt dat deze dagenlang niet droogt. Dit is natuurlijk zonde van de tijd en u bent dagenlang in afwachting van het gebruik van de ruimte. De poederlijm is samengesteld uit een deel cement die op een chemische wijze uit zal harden, hierdoor bent u verzekert dat de vloertegels goed hechten en dat u geen oneffenheden in het eindresultaat krijgt.

Waarom uw oude tegelvloer verwijderen als u de nieuwe tegels gewoon op de oude tegels kunt leggen. Het zorgt voor een groot gemak en u komt niet in de rommel te zitten die gaat ontstaan bij het verwijderen van de oude tegelvloer. De juiste combinatie van voorstrijk middel en tegellijm zal zorgen voor een eindresultaat waar u zelf trots op kunt zijn. Indien u uw oude tegelvloer toch wilt verwijderen, kijk dan op vloertegels verwijderen.

De vloertegels van MAWI Tegels zijn goed te gebruiken wanneer u tegels op tegels gaat leggen. Laat u adviseren onze winkel of bel 0346 751865

Geef een reactie