Wandtegels

Shoppen naar wandtegels? Het is vast niet uw dagelijkse bezigheid en daarom is het essentieel dat u zich vooraf goed laat informeren om tegenvallers en teleurstellingen te voorkomen. Hier alvast wat essentiële achtergrondinformatie, zodat u goed beslagen ten ijs komt binnen de wereld van de wandtegels.

We zullen u eerst wat meer vertellen over de algemene kenmerken van wandtegels. Het verschil tussen wandtegels en vloertegels is bijvoorbeeld dat wandtegels wat dunner zijn dan vloertegels. Vloertegels worden intensiever gebruikt en moeten daarom steviger zijn. Wandtegels nemen bovendien aan de achterkant beter water op dan vloertegels, zodat ze beter hechten aan de muur. De wandtegels zijn vaak ook wat poreuzer. Dit zorgt ervoor dat de lijm beter hecht. Een ander verschil tussen vloer- en wandtegels is dat wandtegels een glazuurlaagje hebben om de tegelwand beter te beschermen tegen vocht. Dit vergemakkelijkt ook het onderhoud. Bij vloertegels is zo’n glazuurlaag niet altijd wenselijk en kiest men beter voor een ruwer oppervlak om uitglijden te voorkomen.

Wandtegels bestaan er in alle maten en kleuren. Wit, gebroken wit en beige zijn nog steeds zeer gangbare kleuren voor wandtegels in badkamers, vanwege het lichte en verruimende effect. Toch zien we vandaag de dag dat zwarte tegelwanden of antraciet grijze tegelwanden razend populair zijn. Het geeft een chique en eigentijdse uitstraling. Over het algemeen zijn wandtegels van 20 x 25 cm nog steeds een heel gangbaar formaat. Echter zien we dat er een nieuwe trend is ontstaan om ook voor wandtegels voor een groter formaat te kiezen. Dit komt de ruimtelijkheid en moderne uitstraling ten goede. Denk aan formaten als 30 x 60, 30 x 90, 40 x 80 en 60 x 60 cm.

Wanneer uw keuze is gevallen op een bepaald formaat en op een bepaalde kleur wandtegel raden we u aan om altijd te controleren of alle wandtegels uit dezelfde partij komen. Dit is belangrijk, omdat de tegels anders kleurverschillen kunnen vertonen. Het advies is dan ook om altijd voldoende reservetegels erbij te kopen, voor het geval er straks onverhoopt wandtegels vervangen moeten worden.

Koopt u uw tegels bij de beste wandtegelspecialist van Nederland, dan zullen ze u er uitgebreid over informeren en u nog meer goede tips en adviezen meegeven. Daarom laten we u hier graag kennismaken met deze gerenommeerde wandtegelspecialist. Hier kunt u terecht voor echte A-kwaliteit wandtegels tegen een zeer verrassende prijs. Sterker nog: u vindt ze nergens goedkoper. Ook alle benodigdheden voor het zetten van de tegels zijn hier aanwezig. Denk aan flexlijm, voeg en onderhoudsmiddelen

Welkom in de showroom in Maarssen of kijk op de webshop! vragen? 0346-75 18 65

Geef een reactie